Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Αναστολή εισπράξεως πληρωμής - Η εφαρμογή στην πράξη

New Αναστολή εισπράξεως πληρωμής - Η εφαρμογή στην πράξη Πολιτική - Οικονομία

Για το βιβλίο της Ζωής Ι. Ρούσκα, με τίτλο: «Αναστολή εισπράξεως πληρωμής - Η εφαρμογή στην πράξη», ο Βασίλης Κουγέας, Καθηγητής Εθνικού και Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Δικαίου  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει: «O μηχανισμός της προσωρινής προστασίας είναι ανθρωποκεντρικός: αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή προστασία του ατόμου σε μια κοινωνία, η οποία διέπεται από κανόνες Δικαίου και προϋποθέτει ποιοτική και πλήρη απόδοση της δικαιοσύνης.

Επιδιώκει να αποτρέψει βλάβες σε βάρος εννόμων συμφερόντων των θιγομένων, να αποτρέψει αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να θωρακίσει τα δικαιώματα των φορολογουμένων, ουσιαστικοποιώντας την έννοια της δικαιοσύνης.

Η συγγραφεύς εξετάζει το ισχύον νομικό πλαίσιο του θεσμού, χωρίς να αγνοεί την ιστορική του εξέλιξη και αναλύει σε βάθος ζητήματα, όπως η προσωρινή προστασία στην πολιτική και στη διοικητική δίκη, το έννομο συμφέρον στη διαδικασία προσωρινής προστασίας και στην ακυρωτική δίκη. Εξετάζει επίσης τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης της αναστολής εισπράξεως και εκθέτει ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό της Ζωής Ρούσκα, ανταποκρινόμενο πλήρως στις προϋποθέσεις μιας επιστημονικής προσέγγισης του θεσμού αλλά και των προβλημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή του στην πράξη, θα συμβάλλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της προσωρινής δικαστικής προστασίας.».

Βιβλίο
ISBN978-618-5001-31-5
Αριθμός Σελίδων216
Έτος Έκδοσης2016
ΣυγγραφέαςΖωή Ι. Ρούσκα
Σχήμα Βιβλίου17 x 24

Η συγγραφέας Ζωή Ι. Ρούσκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Π.Α.Σ.Π.Ε. και της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κατέχει δε διδακτορικό δίπλωμα στο Φορολογικό Δίκαιο.

Διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Εσόδων της ΙΣΤ’ ΔΟΥ Αθηνών, Προϊσταμένη του Δικαστικού Τμήματος της KA ΔΟΥ Αθηνών, επί πολλά έτη, ως εκτελούσα χρέη Αναπληρώτριας Διευθύντριας στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, και Οικονομική Επιθεωρήτρια, μέχρι σήμερα που εργάζεται ως στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της μέχρι πρότινος Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) και ως συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την καταγραφή των λειτουργιών και διαδικασιών της Φορολογικής Διοίκησης.

Δωρεάν Μεταφορικά

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

  • Κωδικός Προϊόντος: 978-618-5001-31-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 20,00€