Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Γη και ύδωρ - Αγροτική Εργασία και Οικονομία

New Γη και ύδωρ - Αγροτική Εργασία και Οικονομία  Πολιτική - Οικονομία

Η έκδοση αφορά σε μια συλλογή δώδεκα κειμένων που ξεκίνησαν να γράφονται στα τέλη του 2015, με σκοπό τη διατύπωση θέσεων πάνω στο αγροτικό πρόβλημα της χώρας.

Ένα μεγάλο, σοβαρό και περίπλοκο ζήτημα, η ανάγκη αντιμετώπισής του οποίου γίνεται επιτακτική περισσότερο από ποτέ σήμερα, στις συνθήκες της βαθειάς οικονομικής κρίσης που ζούμε. Τα κείμενα εστιάζουν κυρίως στις έννοιες αγροτική εργασία και γεωργική γη, έννοιες παρεξηγημένες και αδιευκρίνιστες, οι οποίες όσο παραμένουν έτσι διαιωνίζουν την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία κατανόησης του ζητήματος.

Προορισμός των κειμένων της συλλογής ‒που θίγουν επίσης θέματα διάρθρωσης του κτηνοτροφικού τομέα, της υδροπονίας, των καλλιεργειών υπό κάλυψη, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, του γεωργικού κλήρου, της βιωσιμότητας του μικρού αγροτικού νοικοκυριού και του συνεργατισμού‒ είναι να αποτελέσουν τη βάση μιας συζήτησης για το αγροτικό πρόβλημα, με παραδείγματα που προέρχονται από τον χώρο της αγροτοκτηνοτροφίας, ευελπιστώντας στην οικοδόμηση ενός γνήσιου και ειλικρινούς διάλογου.

Η έκδοση διανθίζεται με φωτογραφίες της Νατάσας Χριστοπούλου από την ύπαιθρο της Ηλείας και λεζάντες με στίχους ηλείων ποιητών.

Βιβλίο
ISBN978-618-5001-34-6
Αριθμός Σελίδων88
ΕικονογράφοςΝατάσα Χριστοπούλου
ΕπιμέλειαΕλένη Σκάβδη
Έτος Έκδοσης2017
ΣυγγραφέαςΤάκης Ν. Λαϊνάς
Σχήμα Βιβλίου14 x 21

Ο Τάκης Ν. Λαϊνάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στα Λεχαινά.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και δραστηριοποιείται σήμερα στο ελεύθερο επάγγελμα.

Ενεργό μέλος της ηλειακής κοινωνίας, εκλέχτηκε δυο φορές νομαρχιακός σύμβουλος Ηλείας και μια φορά δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών.

Είναι μέλος της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεχαινών «Αντρέας Καρκαβίτσας», στον οποίο διετέλεσε και πρόεδρος.

Το 2011 εξέδωσε, στις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, το βιβλίο «Ο κάμπος ο κόσμος», το οποίο και επανεκδόθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Δωρεάν Μεταφορικά

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

  • Κωδικός Προϊόντος: 978-618-5001-34-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,00€