Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Κοινωνική φροντίδα στην Ελλάδα: Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Κοινωνική φροντίδα στην Ελλάδα: Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Πολιτική - Οικονομία

Στόχος του βιβλίου, που εξετάζει τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(Μ.Κ.Ο)., σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και μελετά συγχρόνως τη διεθνή βιβλιογραφία, είναι η συστηματική διερεύνηση των ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (Μ.Κ.Φ.).

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου τίθενται ζητήματα ορισμών και διερευνάται ο ρόλος των Μ.Κ.Ο. στο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων λειτουργιών της κοινωνικής πολιτικής, από θεωρητική κυρίως άποψη, με στόχο την επισκόπηση των τάσεων εξέλιξης του υπό μελέτη φαινομένου σε ευρωπαϊκό (αλλά και παγκόσμιο) επίπεδο, καθώς και την κριτική παρουσίαση των διαφόρων προσεγγίσεων και ερμηνειών που έχουν διατυπωθεί για τον ρόλο, τη λειτουργία και τις τάσεις διεύρυνσης των Μ.Κ.Ο.

Η συγκεκριμένη ανάλυση συντείνει στην άντληση εννοιολογικών/ερμηνευτικών εργαλείων, για τη μελέτη, υπό συγκριτική προοπτική, των ελληνικών Μ.Κ.Ο στον χώρο της κοινωνικής φροντίδας, που αποτελούν το αντικείμενο του δεύτερου μέρους του βιβλίου.

Βιβλίο
ISBN978-960-89209-5-8
Αριθμός Σελίδων608
Έτος Έκδοσης2008
ΣυγγραφέαςΠερικλής Πολυζωίδης
Σχήμα Βιβλίου17 x 24

Ο Περικλής Πολυζωίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Μαρίας Πετμεζίδου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Diplom Oekonom του Τομέα Οικονομικών Επιστημών του Justus Liebig Πανεπιστημίου του Giessen.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικού marketing, κοινωνίας πολιτών και κοινωνικής ποιότητας.

Εκτός του σημαντικού αριθμού δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, έχει εκδώσει τις ακόλουθες έρευνες-επιστημονικές μελέτες:

 

‒«Εισαγωγή στην Κοινωνική Ασφάλεια», Παρατηρητής της Θράκης, Κομοτηνή 2012

 

‒«Κοινωνικό Μάρκετινγκ», Παρατηρητής της Θράκης, Κομοτηνή 2011

 

‒Από κοινού με τον Χ. Παπαθεοδώρου, «Μεθοδολογία και διαμόρφωση δείκτη μέτρησης της συμμετοχής στον Κοινωνικό Διάλογο για την καταπολέμηση της φτώχειας», ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, Αθήνα 2008

 

‒«Εθελοντισμός στην Κοινωνική Προστασία», Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2005.

Δωρεάν Μεταφορικά

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50€

  • Κωδικός Προϊόντος: 978-960-89209-5-8
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 45,00€