Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.

Για εμάς

Οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» είναι προϊόν της εταιρείας Δημοσιότητας – Διαφήμισης – Γραφικών Τεχνών με την επωνυμία «TWO K PROJECT EΠΕ», που έχει ως έδρα την Κομοτηνή ν. Ροδόπης.


Η πρώτη έκδοση με τίτλο «Ακριτικά σκιτσοφρενή» του Βαγγέλη Χερουβείμ κυκλοφόρησε το 1993, και έκτοτε μέχρι σήμερα από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» κυκλοφόρησαν 51 εν συνόλω τίτλοι βιβλίων.


Ο μεγαλύτερος αριθμός των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης» αφορά σε εκδόσεις τοπικής ιστορίας, οι οποίες αξιοποιούν τις πληροφορίες που αντλούνται από τις συνεντεύξεις των «ανεπίσημων» πρωταγωνιστών της ιστορίας ‒των ανθρώπων της καθημερινότητας που τη βίωσαν‒, στο πλαίσιο που ορίζει η προφορική ιστορία, και με πρωταρχικό εργαλείο τη μνήμη αλλά και το ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό οικογενειακών και προσωπικών αρχειακών συλλογών, συνεισφέροντας, μέσω των συγκεκριμένων εκδόσεων, πρωτογενές υλικό για την ιστορία των νεότερων χρόνων στη Θράκη.


Τίτλοι εκδόσεων του «Παρατηρητή της Θράκης» αφορούν και στο ερευνητικό και επιστημονικό έργο καθηγητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχουν εκδοθεί άλμπουμ και λευκώματα που αφορούν στο έργο σημαντικών θρακών καλλιτεχνών, όπως των Πασχάλη Αγγελίδη, Δημήτρη Φόρτσα και Όλγας-Μαρίας Αγγελίδη.
Έχουν επίσης εκδοθεί και πρωτότυπα έργα θρακών λογοτεχνών, όπως οι μεταφράσεις των ανθολογιών ρωσικής ποίησης των Βλαντιμίρ Μπογιαρίνοβ και Μαξίμ Ζάμσεβ από τον διακεκριμένο συγγραφέα Χρήστο Χαρτοματσίδη και τη φιλόλογο Στεφανία Αμοιρίδου, το μυθιστόρημα «Το αγόρι από τη γη των Κικόνων» της Αφρούλας Ευαγγελίδου-Τσέτλακα», τα θεατρικά μονόπρακτα των Χ. Χαρτοματσίδη, J.Harte «Εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες», οι ποιητικές συλλογές των Νίκου Πεστηλματζή, Σταμάτη Σακελλίων κ.ά.